Achillea - naturlig fästingspray

Pris:
93 kr
Inkl. 25% Moms
Kommentar till butiken:
Achillea, naturligt fästingspray.

Fästingspray Achillea med Rölleka-infusion, Citronella och Eukalyptus har visat sig riktigt effektiv mot fästingbett, mygg och flugor. Svenska forskare på KTH har visat att fästingar skyr röllekainfusionen som pesten. Fästingar är aktiva när temperaturen ligger över 4–5 grader Celsius, det vill säga normalt från tidigt i mars till sent i november. Det är viktigt att slippa bett från fästingar!

TBE orsakas av ett virus och överförs genom fästingbett. Viruset finns i fästingens spott-körtlar och kan snabbt överföras vid ett bett. Viruset kan ge en svår infektion i hjärnan och nervsystemet.

Borrelia sprids genom fästingar. Ungefär en tredjedel av alla fästingar i Sverige bär på bor-reliabakterier. Det finns långdragen variant av borrelia som man kan ha besvär av i flera år. Infektionen kan även drabba nervsystemet, neuroborrelios. I sådana fall är det vanligt att en del av ansiktet blir tillfälligt förlamat.

Ann-Christine Sjöblom, Sjöbloms ID-Med., tillverkaren av natursprayen berättar: Efter att jag själv erfarit borrelia 2007 hörde jag på Vetenskapsradion om forskare på bio-medicinska avdelningen vid Karolinska Institutet, som kommit fram till att rölleka och renfana fungerar repellerande på fästingar. De håller sig alltså undan från ämnen i dessa växter.

A-C Sjöblom fortsätter: Rädslan hos mig var ju stor att få borrelia en gång till så jag framställde en infusion och lade för säkerhets skull till eukalyptus- och citronellaolja som är gamla kända naturliga insektsmedel. Sedan dess sprejar jag på mig själv och mina vänner så snart vi ska ut i naturen. Hittills har ingen av oss som sprejats med infusionen fått en enda fästing. Jag sprejar gärna igen efter ett tag för säkerhets skull.

Saxat från Borrelia och TBE Föreningen i Sverige

Fästingsmedel AchilleaMedlet dödar ingenting eftersom det inte är giftigt men där du har sprejat hittar fästingarna ingenstans att sticka kan användas av människa, hund, katt, häst och ko. Inget giftigt i medlet. Säljes på hälsokostbutiker och djuraffärer.
Om man inte schamponerar hunden utan bara sköljer av hunden med vatten så kan man massera in medlet i pälsen var tredje dag och medlet försvinner inte. Kan användas på bebisar enligt tillverkaren som jag pratade med, man kan ha på kläder och skor utan att det blir fläckar.

http://www.borrelia-tbe.se/