Silvervatten Ion-Silver

Pris:
325 kr
Inkl. 25% Moms

Ionosil Kolloidalt Silver från ION SILVER är en vattenreningsprodukt som renar vatten från svampar, virus, bakterier och encelliga parasiter.

Innehåller silverjoner och silverpartiklar.

Effektiv mot svampar, virus, bakterier och encelliga parasiter.
 

Ionosil Kolloidalt Silver har sålts som kosttillskott sedan 2001, men från och med 2010 fick den en annan EU-klassifikation, nämligen ”Desinfektionsmedel för dricksvatten”.

Vad är då kolloidalt silver? Det är en produkt som innehåller mikroskopiska silverjoner
(ca 80 %) och silverpartiklar som svävar i vatten. Ionosil Kolloidalt silver innehåller 10 ppm silver, vilket motsvarar 0,01 gram per liter.
 

Produkten används för rening av vatten från virus, bakterier, svampar och encelliga parasiter. Produktens effektivitet baserar sig på det faktum att det ryms flera miljarder silverjoner per kubikmillimeter, som i sin tur kan hjälpa att immobilisera mikroorganismer av olika slag. Silverjonerna fäster sig på cellmembranen hos mikroorganismerna och dödar dessa genom att skapa en kemisk och elektrisk oreda. Jonerna har även möjlighet att ta sig in i mikroorganismernas celler och binda sig till deras DNA, och den vägen förhindra replikering. Det kolloidala silvret har i denna form och koncentration ingen negativ påverkan på däggdjursceller, utan påverkar endast mer primitiva livsformer som till exempel bakterier och svampar.
 

Dosering: Blanda två teskedar IONOSIL per liter dricksvatten du vill desinficera. Skaka om och låt stå 15 minuter. Vattnet är sedan klart att drickas.

Anledningen till att man väntar 15 minuter är för att ge de relativt långsamverkande silverjonerna den tid de behöver för att utföra sitt arbete. Vattnet är sedan (om det inte återinfekteras) oftast bakteriefritt i många veckor.

EU har fastslagit nolleffektdosen (NOAEL) för silvernanoparti.
(NOAEL = den dos som inte medför någon som helst biverkan.
Michael Zazzio förklarar: ”Detta innebär motsvarande 3 liter (10 mg/liter) 10 ppm starkt KS (kolloidalt silver) per kilo kroppsvikt. En 70 kilo tung person kan då konsumera 210 liter KS per dag under hela sin livstid utan att det skulle medföra några som helst biverkningar.”

Mer info finns på:

http://ec.europa.eu/health/scientific_committees/emerging/docs/scenihr_o_039.pdf